Aan de slag met je website, zo maak je het leuk!

Aan de slag met je website, zo maak je het leuk!

Niet iedereen vindt het schrijven van een artikel / blog of het inrichten van een pagina even leuk. En soms mis je gewoon ook even de inspiratie.

Daarom heb ik wat tips op papier gezet. Doe er je voordeel mee! 

 1. Werk in een omgeving die bij jou past en waarin je het meest creatief bent
 2. Zorg voor een muziekje dat je niet te veel afleidt, maar juist zorgt voor meer creativiteit
 3. Probeer in een uur dat je doorgaans heel productief bent aan je website te werken. Is dat ’s ochtends vroeg? Maak er dan een gewoonte van om dan een blog te schrijven of je website te optimaliseren. Je hebt er voor de rest van de dag profijt van.
 4. Loop je vast of weet je het even niet meer? Ga wat doen wat helemaal los staat van je website. Doorgaan levert meestal alleen maar frustratie op.
 5. Maak een lijst met activiteiten die je echt heel leuk vindt. Op het moment dat je vastloopt, kies je één van de activiteiten op de lijst en zet je jouw PC/Laptop uit. Zelf vind ik het heerlijk om aan mijn website te werken. Maar als ik ga wandelen met de hond, even ga lezen op de bank of buiten, piano ga spelen, een warme of koude douche neem merk ik dat ik daarna weer een stuk creatiever ben! Tijdens deze activiteiten kan ik even ontspannen, mijn hoofd leegmaken en uit de dagelijkse beslommeringen stappen. Gevolg is vaak dat mijn creativiteit weer gaat stromen en ik weer zin heb om te schrijven.
 6. Zet je meldingen voor WhatsApp, Facebook en e-mail uit, elke pling haalt je weer uit de flow. Check deze kanalen slechts 3 keer per dag.
 7. Houd je focus in eerste instantie puur op de inhoud van je artikel, je blog of je pagina. Corrigeren kun je erna doen. Ga eerst lekker schrijven wat in je opkomt.
 8. Soms werk ik old school met pen en papier aan mijn artikelen. Lekker buiten aan de picknicktafel als de zon schijnt of bij de open haard. Vaak ben je dan creatiever en kom je dichter bij jezelf.
 9. Drink voldoende water.
 10. Zorg dat je tussentijds ook in beweging komt. Dit voorkomt dat je energie wegzakt. 
 11. Bel een andere ondernemer als je er even niet uit komt. Vaak kom je daarna weer op een nieuw idee of nieuwe inspiratie.
 12. Werk in kleine stukjes. Stel niet te hoge doelen.
 13. Vier je successen. Wees trots op jezelf als je een pagina, een alinea, een blogartikel af hebt. Dat heb je toch maar weer mooi gefixt!! Bedenk een passende beloning voor jezelf 
 14. Deel met de buitenwereld. Kies een mooie afbeelding en een titel die nieuwsgierig maakt en deel het artikel op social media. Je zult zien dat mensen dit waarderen als jij echt waarde geeft aan je doelgroep of ze een nieuw inzicht geeft.

Vergeet niet te genieten van jouw ontwikkel- en creatieproces op je website. Veel succes!

About

Johanna Oosterbaan

Als online marketing- en communicatieadviseur help ik ambitieuze ondernemers om de online klantbeleving te verbeteren. Zodat zij bezoekers op hun website ontvangen die informatie feilloos kunnen vinden, begrijpen, een connectie willen aangaan en uiteindelijk klant worden.

>