Waarom de juiste mindset je helpt groeien in je onderneming

Waarom de juiste mindset je helpt groeien in je onderneming

Henriëtte Jordens: 

Het groepsproces was heel waardevol. Mijn aanbod, dat ik eerder al een jaar in mijn hoofd aan het bedenken was is anders, veel beter geworden. Door het proces, de opdrachten, de individuele sessies met Johanna staat er nu iets wat vele malen professioneler is dan ik ooit zelf had bedacht.

Hieronder vind je één van de klantcasussen van het groeiprogramma in het voorjaar van 2019. Deze casus gaat over Henriëtte (op de foto in het grijze jurkje). Lees in deze casus hoe haar mindset haar heeft geholpen om in korte tijd veel te groeien in haar onderneming.

Goed LinkedInbericht - Groeiprogramma voorjaar 2019

Het ontwikkelen van mindset in je onderneming

Ze appte een kwartier voordat we zouden beginnen. “Ik rijd al, maar ik moet toch wel naar jouw huisadres?” Gelukkig kwam ze net op tijd binnenstormen voor de eerste verdiepingsdag. “Vinden jullie het ook een beetje spannend?” vroeg ze aan de anderen uit de groep. Dat was het zeker, maar al snel was het ijs helemaal gebroken.

Dit ging over Henriëtte, die deelnam aan mijn groeiprogramma. Helemaal Henriëtte, ten voeten uit. Vrolijk, professioneel, slim en lief. Eerst een tikkeltje onzeker en perfectionistisch af en toe. Maar gedurende het programma zag ik dat ze haar mindset steeds meer ontwikkelde. Ze groeide en vormde met steeds meer zelfvertrouwen haar aanbod rond uitvallende honden.

Twijfelen hoort er ook bij

In het programma is ook ruimte voor het maken van een persoonlijk verhaal, dat aansluit bij de belevingswereld van de klanten. Henriëtte twijfelde later over de insteek van haar eigen persoonlijke verhaal, dat op de website zou komen. Stelde ze zich niet te kwetsbaar op, doordat zij eerder zelf een uitvallende hond had gehad?

Een stukje uit het verhaal van Henriëtte: “De wandelingen werden steeds meer een opgave, telkens moest ik de omgeving maar afspeuren om te zien of er ergens een andere hond aankwam. Ik hield haar op een gegeven moment alleen nog aan de riem en vermeed andere honden.”

gedragstherapeut met hollandse herder

Een stukje uit haar verhaal: “De wandelingen werden steeds meer een opgave, telkens moest ik de omgeving maar afspeuren om te zien of er ergens een andere hond aankwam. Ik hield haar op een gegeven moment alleen nog aan de riem en vermeed andere honden.”

Ontzettend stoer dat zij haar verhaal wél heeft gedeeld met het publiek. Juist door dit te delen komt ze dicht bij de belevingswereld van haar klanten. Dit is misschien ook wel de reden dat meer dan 400 mensen haar e-book downloadden in één week en ze haar pilot vol kreeg binnen een maand.

De juiste mindset zorgt voor flow in je onderneming

Henriëtte is een dame die precies weet wat ze wil. Haar grenzen goed bewaakt. Door haar ruime ervaring in het trainen van verschillende type honden die uitvallen naar andere honden geeft ze geen standaard advies uit een boekje. Een aanrader voor iedereen met een uitvallende hond.

Henriëtte was een hele waardevolle aanvulling op deze groep met goede inzichten en creatieve ideeën. Wat me opviel was haar snelle manier van leren en werken. De derde live dag liet ze haar e-book aan de groep zien, helemaal vormgegeven en al. Geweldig, wat had ze hard gewerkt en wat zag het er al mooi uit. De juiste mindset zorgde voor flow in haar onderneming.

Er staat nu iets dat vele malen professioneler is dan ik ook zelf had kunnen bedenken...

- Henriette Jordens

Henriëtte over het programma

Ik wilde graag een nieuw aanbod neerzetten, een nieuwe website én online cursus. Ik hoorde van Sam Turner dat zij het programma bij jou al een keer had gedaan, dat het echt een aanrader was en dat ik jou zeker eens moest bellen. Ik wist nog niet helemaal wie ik aan zou treffen, maar toen ik jou voor de eerste keer had gesproken voelde het meteen goed. Ons contact was vanaf het eerste moment heel toegankelijk en prettig. Daardoor was ik ook heel nieuwsgierig naar de eerste livedag. Ik stond te popelen om te beginnen, had echt zin om te gaan knallen!

Aanbod ver boven verwachting 

Ik vond het eerst nog wel spannend om zo’n investering te doen voor mezelf. Vragen die ik had: ga ik dit bedrag wel terugverdienen, heb ik er echt genoeg aan? Die twijfel was al heel snel weg, toen ik merkte dat het aanbod ver boven mijn verwachtingen uitsteeg.

Niet alleen focus en mindset, maar óók techniek 

Bij veel marketingtrajecten word je vooral gecoacht en moet je het daarna toch zelf helemaal doen en uitzoeken. Daar loop ik persoonlijk op leeg, want ik wil niet alleen met de techniek bezig zijn, maar ook een zetje in de rug hebben. Ik wil me graag bezig houden met het ontwikkelen van mijn aanbod en niet met de techniek erachter. Het was voor mij een grote pré dat Johanna een totaalpakket aanbood.

Veel professioneler dan ik ooit zelf had kunnen bedenken

Het groepsproces was heel waardevol. Mijn aanbod, dat ik eerder al een jaar in mijn hoofd aan het bedenken was is anders, veel beter geworden. Door het groepsproces, de opdrachten, de individuele sessies met Johanna staat er nu iets wat vele malen professioneler is dan ik ooit zelf had bedacht.

Goed voor je groei en mindset in je onderneming

Er kwam meer bij kijken dan waar ik van tevoren rekening mee had gehouden. Super interessant, veel meer dat ik ooit van tevoren had verwacht. Je krijgt zoveel inzichten in jezelf, zowel privé als ondernemer, in waarom je doet wat je doet. Dit heeft bij erg geholpen bij de groei en mindset in mijn onderneming.

En nu draaiende houden…

Na een livedag was ik best wel aan het stuiteren, maar ook vol energie. Ik moet zeggen: toen alle livedagen afgelopen waren, viel ik even in een gat. Ik moest even weer op gang zien te komen. Je hebt iets samen gebouwd dat staat als een huis, maar dan is het zaak om het draaiend te gaan houden. Uit de praktijkvoorbeelden van Johanna begrijp ik dat hoe vaker je dat doet, hoe gemakkelijker dat gaat. Juist dan begint het te lopen en breng je alles in praktijk als je nieuwe klanten zich aanmelden.

Gelukkig heb ik regelmatig nog contact met Johanna hierover. Op de afscheidsborrel zei ik: “Ik wil helemaal nog niet stoppen met dit programma!” Daarom hebben we daar ter plekke besloten een terugkomdag te organiseren, zodat iedereen weer even bij elkaar kan komen en de ervaringen kan delen.

Boek over de juiste mindset in je onderneming

Johanna heeft een compleet online programma, maar geeft ook veel aanvullende adviezen en denkt met je mee als je je verder in een bepaald onderwerp wil verdiepen. Ze raadde mij een boek over de juiste mindset in je onderneming aan.

Ik had vragen als: Wat wil ik echt? Waar wil ik graag naar toe? Eerst durfde ik niet echt uit mijn comfortzone te stappen. Dit boek over mindset in je onderneming heeft me echt dat laatste zetje gegeven. Je wilt er een mooie toekomst van maken. Dit is niet iets voor ernaast, dit moet hét ding worden. En daar ga ik voor. 

Wat het me heeft opgeleverd? 

Na 2 maanden heb ik al een groot deel van de investering van het programma eruit, terwijl ik nog in de opstartfase zit. Er is een gave website met lekker lopende teksten, een e-book waar ik trots op ben en een e-maillijst van 450 hondenbaasjes. En de eerste groepen lopen al!

Ik geef het programma een 9! En ik beveel Johanna uiteraard aan iedereen aan, zonder twijfel! Alle andere ondernemers die op het punt staan te gaan groeien of veranderen in hun onderneming, die zouden dit programma moeten gaan doen.

About

Johanna Oosterbaan

Als online marketing- en communicatieadviseur help ik ambitieuze ondernemers om de online klantbeleving te verbeteren. Zodat zij bezoekers op hun website ontvangen die informatie feilloos kunnen vinden, begrijpen, een connectie willen aangaan en uiteindelijk klant worden.

>