Ervaringen delen als ondernemer via het internet, juist als je al veel levenservaring hebt

Ervaringen delen als ondernemer via het internet, juist als je al veel levenservaring hebt

Silvia Arentsen: 

Jouw rust, het vermogen te kunnen luisteren was heel fijn. En dan het analyserend vermogen het om te zetten naar wat de klant wil. Je deskundigheid om te schrijven. Je aandacht voor wat de klant wil. Dit doe je op een mooie zuivere dienende manier. Je bent heel deskundig op dit gebied, waar ik met veel bewondering naar kan kijken. Het deelnemen aan dit programma heeft emotioneel en mentaal veel in beweging gezet.

Daar mee aan het werk te gaan heeft me weer meer vrijgemaakt van oude gedachtepatronen. Waardoor mijn eigen autonomie is versterkt. Het thuisgekomen bij wie ik werkelijk ben is meer verankerd. I love it!

Dit vertelt Silvia. Zij nam deel aan het groeiprogramma in het voorjaar van 2019. Dit artikel gaat helemaal over haar (meest rechts op de foto). Lees hoe zij op latere leeftijd de stap heeft gemaakt om haar veelomvattende kennis, deskundigheid en ervaringen te delen als ondernemer om zo vrouwen in de overgang te kunnen helpen.

Groeiprogramma voorjaar 2019

De ervaringen van Silvia

Ik leerde Silvia kennen tijdens een workshop op het festival dat ik in december 2018 organiseerde voor ondernemers. Al tijdens de workshop zag ik dat zij een wijze vrouw vol levenservaring is. Nog wat zoekende hoe zij de komende jaren met haar onderneming verder zou gaan. Ik merkte aan haar dat zij in al haar vezels graag wilde uitdragen wat zij het liefste doet: Vanuit helder denken en een open HART vrouwen steunen en begeleiden om de ballast die meegedragen wordt, los te laten.

Stappen succesvolle website

Als ondernemer kennis en ervaringen delen aan de juiste doelgroep​​​​

In het programma werd de doelgroep van Silvia langzaam steeds scherper: ze gaat zich richten op vrouwen net voor, tijdens en na de overgang. Ik ben nog net wat te jong om in de overgang te zijn, maar ik kon mij heel goed voorstellen wat Silvia bedoelde toen ze de klachten omschreef waar vrouwen mee te maken hebben. Echter, we leerden wat Silvia wat er voor nodig is om deze klachten te verminderen of te helen. Waard om overal te delen.

Silvia Arentsen - helpt vrouwen in de overgang en deelt haar ervaringen als ondernemer

Van Silvia leerde de groep dat de overgang een fase in het leven is waarin vrouwen weer bij zichzelf terug mogen komen. Herontdekken wie ze zijn. Zonder al die opgelegde regels van buitenaf. Vrouwen worden uitgenodigd los te laten wat ze niet meer dienen en te versterken wat zij nodig hebben om tot volle bloei te komen. Silvia wil naast deze vrouwen staan, zodat zij weer zichzelf kunnen zijn. Haar massages, therapie en oliën ondersteunen daarbij. Wat een mooie missie.

Ervaringen delen als ondernemer, maar ook in de praktijk uitdragen

De wijze, gevoelige en lieve Silvia was een rustpunt bij ons in de groep. Heel fijn voor ons, maar ook voor de klanten die zij helpt. Silvia heeft ons heel open meegenomen in haar proces, maar daarna ook echt keuzes durven maken. En daar ben ik ongelooflijk trots op.

Ik weet zeker dat vrouwen in de overgang bij haar in hele goede handen zijn. Haar liefdevolle ondersteuning zal veel vrouwen helpen bij hun lichamelijke en geestelijke klachten die nu eenmaal bij de overgang horen. Silvia heeft hiervoor een prachtig aanbod ontwikkeld dat aansluit bij de behoeften van haar doelgroep.

Ik ben heel blij dat ze heeft deelgenomen aan mijn programma en dat heel veel vrouwen in Nederland van haar mogen gaan horen!

Je programma heeft emotioneel en mentaal veel in beweging gezet bij mij...

- Silvia Arentsen

Silvia over het programma

Kennis en ervaringen delen als ondernemer en zo heel veel mensen helpen.

Toen ik een workshop van je bijwoonde raakte mij dat. Ik besloot dat ik de kennis en deskundigheid die ik de afgelopen 20 jaar aan studie en levenservaring op heb gedaan graag wil delen met anderen. Zowel in mijn praktijk als daar buiten. Ik besloot de stap te gaan nemen en me te verdiepen in jouw programma.

In het begin had ik wel wat twijfels over de kosten. De overdenkingen en overleg die ik hierover met mijn man had, maakte dat het op dat moment geen geschikte tijd voor mij was. Door dit aan te geven, kwam jij met andere opties waardoor ik wel in januari 2019 kon starten.

​Ik ging een voor mij onbekende wereld binnen.

De opzet van het programma was nieuw voor mij. Materie en stof waar ik eigenlijk nooit mee bezig ben geweest. De livedagen waren vaak (na de voorbereiding) een eerste kennismaking met de stof die behandeld werd. Thuis kon ik in stilte en rust alles nog eens door lezen, waarna  de stof steeds meer begrepen werd. En het daardoor leuker werd er mee bezig te houden.

Ik mág mijn ervaringen delen en kennis doorgeven!

Ik voel me goed. Heel blij dat ik de stap voorbij mijn comfort grens heb durven te maken.

Door het programma te volgen kwamen er weer allerlei oude gedachten patronen en emotionele stukken naar boven.  Zoals,” ik kan het niet”, “ik ben niet goed genoeg”.

Wat het proces waardevoller juist maakt.  Opnieuw kreeg ik namelijk de kans oude gedachtepatronen op te ruimen. Hierdoor kan ik de focus geheel op de groei van mijn praktijk richten. Om mijn ervaring, kennis en deskundigheid door te geven.

Het werd me steeds meer duidelijk waar ik naar toe wilde groeien.

Wat ik daarvoor los diende te laten. Welke doelgroep ik aan wilde trekken. Maar ook de vragen die je me stelde zette me aan het denken. Daardoor kon ik nog specifieker kijken naar het aanbod en de teksten.

Als ondernemer kennis en ervaringen delen via het internet

Jouw rust, het vermogen te kunnen luisteren was heel fijn.

En dan het analyserend vermogen het om te zetten naar wat de klant wil. Je deskundigheid om te schrijven. Je aandacht voor wat de klant wil. Dit doe je op een mooie zuivere dienende manier. Je bent heel deskundig op dit gebied, waar ik met veel bewondering naar kan kijken. 

Het deelnemen aan dit programma heeft emotioneel en mentaal veel in beweging gezet.

Daar mee aan het werk te gaan heeft me weer meer vrijgemaakt van oude gedachtepatronen. Waardoor mijn eigen autonomie is versterkt. Het thuisgekomen bij wie ik werkelijk ben is meer verankerd. I love it!

Ik weet nu ook hóé ik mijn ervaringen als ondernemer kan delen op het internet

Er is natuurlijk een website gemaakt door het team van Johanna, die bijna klaar is. Meer kennis over hoe ik social media in zet om steeds meer klanten naar mij toe te laten komen. Ik ben blij dat ik de kennis over bloggen, vloggen, social media nu goed in kan zetten. Ik kan nu mijn ervaringen delen met heel Nederland!

Ik beveel je regelmatig aan bij anderen. 


Ik geef het programma een 8,8. Benoem regelmatig je naam. Vooral bij collega's die willen groeien en professionaliseren.

Dank je wel, prachtige, krachtige, mooie vrouw!

About

Johanna Oosterbaan

Als online marketing- en communicatieadviseur help ik ambitieuze ondernemers om de online klantbeleving te verbeteren. Zodat zij bezoekers op hun website ontvangen die informatie feilloos kunnen vinden, begrijpen, een connectie willen aangaan en uiteindelijk klant worden.

>