Geluid op een website

Geluid op een website

Je kent het misschien wel. Een website die wordt ondersteund door geluiden of muziek. Geluiden in allerlei soorten en vormen. Een Youtube-video, een intro, een animatie, een achtergrondmuziekje of omgevingsgeluiden (bijvoorbeeld een fluitende vogel).

Hoe effectief is geluid op een website eigenlijk? In dit artikel geef ik jou inzichten in de wenselijkheid van geluid op een website en hoe je dit strategisch in kunt zetten. 

Waarom je met onverwacht geluid op een website juist niet de gewenste klantbeleving bereikt 

Laatst vroeg iemand of ik zijn website kon reviewen. Ik blokte een half uur in mijn agenda in een middag die week.
Die dag was ik ’s ochtends bij een klant en besloot ik in het begin van de middag wat tijd vrij te maken voor het sorteren van boeken en papieren. Ik zette daarbij een lekker stevig muziekje op en de klus was al snel klaar. Daarna klikte ik nietsvermoedend op de link die hij me toestuurde. Dat had ik beter niet kunnen doen… Een enorm lawaai knalde uit mijn speakers, die helaas nog wat hard stonden. Koeien, honden, uilen; geluiden van allerlei dieren schalden uit mijn boxen. Ik sloot van schrik snel de website af.

Wel geluid op een website?
Vergeet dan dit niet...

Toen ik mijn geluid uit had gezet, bezocht ik de website nogmaals. Ik zag dat er geen faciliteit was om het geluid aan of uit te zetten. Het geluid leidde in dit geval erg af van het doel van de bezoeker die op zoek is naar rust en ruimte van in dit geval een camping. Ik stelde mij voor dat ik deze website onder werktijd had geopend? Hoe zouden mijn collega's reageren? 

In de review dat ik mijn klant gaf, nam ik ook een stuk over het geluid op. Een deel van mijn advies lees je hieronder.

Geluid kan bijdragen aan een optimale klantbeleving. Maar doe het dan goed... 

Ik maak onder andere websites voor campings en recreatiebedrijven. De recreatiesector is een sector die om beleving draait, beleving met al je zintuigen. Geluid of muziek kan zeker in deze sector bijdragen aan een extra beleving op de website. Maar als je geluid aanbiedt, zorg dan voor een grote knop, zodat mensen direct het geluid weg kunnen klikken. En, nog beter... maak een knop waarmee mensen de video, het muziekje of de animatie zelf aan kunnen zetten. Zo hebben mensen zelf de keuze om wel of niet met het geluid geconfronteerd te worden.

Zelf ben ik altijd snel weg van een website met geluid. Ik luister graag naar mijn eigen muziek en vind het storend als hier opeens geluid tussendoor komt.

Wat vind jij van muziek en/of geluid op een website?

About

Johanna Oosterbaan

Als online marketing- en communicatieadviseur help ik ambitieuze ondernemers om de online klantbeleving te verbeteren. Zodat zij bezoekers op hun website ontvangen die informatie feilloos kunnen vinden, begrijpen, een connectie willen aangaan en uiteindelijk klant worden.

>