Hoe een goed LinkedIn bericht tot een fantastische samenwerking leidde

Hoe een goed LinkedIn bericht tot een fantastische samenwerking leidde

Maurits Dekker: 

Ik ben een andere ondernemer geworden. Meer focus, duidelijk wat ik wel en misschien vooral niet wil doen. En… apetrots op mijn website. Dat IK ooit zo’n professionele website zou hebben, had ik nooit gedacht.

Dit is een programma waarbij je niet alleen een nieuwe website in elkaar laat ‘knutselen’. Maar juist om eerst echt goed een aantal fundamentele vragen als ondernemen te stellen én te beantwoorden. Ik gun het elke ondernemer om met Johanna te werken. 

Hieronder vind je één van de klantcasussen van het groeiprogramma in het voorjaar van 2019.Deze casus gaat over Maurits (de enige man op de foto). Lees in deze casus waar een goed LinkedIn bericht toe leidde en wat mijn programma hem heeft gebracht.

Goed LinkedInbericht - Groeiprogramma voorjaar 2019

Het goede Linkedin bericht van Maurits Dekker

Het was februari. Mijn hoofd draaide overuren. Ik had een vervelend bericht ontvangen van de gemeente dat gevolgen had voor het voortbestaan van onze minicamping. Een bedrijf in de buurt van onze camping had plannen om zijn intensieve veehouderij uit te bereiden. De gemeente was voornemens de vergunning te verlenen. Ik vreesde dat ik onze gasten hierdoor niet de hoge kwaliteit meer konden bieden die ze van ons gewend waren.

Delen van tegenslagen in een LinkedIn bericht kan goed uitpakken...

Het dilemma deelde ik met mede-ondernemer en organisatiepsycholoog Ingeborg van Den Oord.  Zij gaf mij een goed advies dat ik deelde op LinkedIn. Ik stelde me kwetsbaar op in het bericht en dat sprak heel veel mensen aan. Het plaatsen van het LinkedIn bericht zorgde in een mum van tijd voor een enorm sneeuwbaleffect. De vele reacties leidden ertoe dat het bericht meer dan 10.000 keer werd bekeken.

Maarten en Johanna op de camping

128 privé LinkedIn berichten

Mijn mailbox ontplofte vervolgens van alle reacties die ik ontving. Met name van mensen die zich in het advies herkenden of mij verder wilden helpen. Ik ontving ook veel reacties van mensen die vertelden dat ze het waarderen als iemand niet alleen de successen deelt, maar juist ook tegenslagen én natuurlijk hoe iemand er mee omgaat. Want dat is waar mensen echt wat aan hebben.

Het LinkedIn bericht van Maurits

Eén van de reacties was van Maurits Dekker. Hij heeft affiniteit met politiek, woont ook in het buitengebied van Zelhem én houdt zich bezig met kwaliteit in de zorg. In mijn werkende leven was ik ook beleidsadviseur in de zorg, veel raakvlakken dus.

Hij vroeg of we eens een bak koffie zouden drinken en korte tijd later kwam hij langs. Dat was een heel leuk gesprek. Hij bood mij aan te helpen bij de stappen die we moest gaan zetten samen met de buurt.

Goed LinkedIn Bericht Maurits Dekker - Kwaliteitsadviseur in de zorg

Het bleef niet bij één LinkedIn bericht

De volgende dag stuurde Maurits mij weer een bericht vanuit het contactformulier op de webpagina van mijn trainingsprogramma. “Tjee, wat een inspirerend verhaal! Ik denk dat mijn bedrijf toe is aan een update. Jouw route daarnaar toe spreekt me aan. Kan ik nog meedoen met je programma…? Ik had nog één plekje vrij en we waren net begonnen… dus zo gezegd, zo gedaan. Zo startte een heel intensieve, inspirerende samenwerking voor ons beiden.

Er ontspon een prachtig plan

In een lang 1 op 1 gesprek stelde ik de vragen die hij nodig had om scherp te stellen, om na te denken over wie hij wilde zijn als ondernemer. Over zijn toekomst, zijn klanten en zijn aanbod. Langzaam ontspon er een prachtig plan in zijn hoofd.

Vervolgens haakte Maurits bij de 2e verdiepingsdag aan. De groepsdynamiek werd nog beter door de vragen die hij stelde en de inzichten die hij deelde.

Rollercoaster

Goed LinkedIn bericht leidt tot Maurits voor de camera van Hart van Nederland

Maurits voor de camera van Hart van Nederland

Er brak voor beiden een drukke tijd aan. Er moest, samen met alle buren, veel geregeld worden op publicitair, juridisch en politiek vlak. Maurits nam overal het voortouw in, maar alles in goed overleg. 

De verbindende en strategische kwaliteiten van Maurits zag ik elke keer weer op een verrassende manier terugkomen. Telkens weer wist hij het juiste pad te kiezen en de goede mensen strategisch op de juiste posities te plaatsen. Wat was ik blij met al het gezelschap, hulp en steun van Maurits.

De keuzes van Maurits

Mooi was dat ik ontdekte dat Maurits dezelfde visie als ik deelde als het gaat om kwaliteit van zorg. Kwaliteit staat of valt met de input van de medewerkers en moet niet opgehangen moet worden aan bureaucratische systemen.

In mijn programma maakte hij de switch van auditor en adviseur  voor zorgorganisaties met vaak relatief voor de hand liggende verbeterpunten, naar een nieuw aanbod, waarin hij met al zijn kennis, ervaring en inzichten op een diepere laag met een organisatie kan werken aan kwaliteit. Waarbij hij met een organisatie de ruimte neemt om na te denken over de zinvolle kanten van het monitoren van kwaliteit.

Ik ben heel blij dat hij deze keuze heeft gemaakt, want ik gun het alle zorgorganisaties om met hem te werken en zijn open, opbouwende visie te ervaren. Zodat zij de slag te maken naar een slank kwaliteitssysteem waarin patiënten, familie en medewerkers op de voorgrond staan.

Ik ben een andere ondernemer geworden...

- Maurits Dekker

Maurits over het programma

"Fundamentele heroriëntatie

Ik ben klant bij Johanna geworden omdat ik een scherper beeld wil krijgen op welke klanten ik mij wil richten, met welke diensten ik dat doe. Ik wilde dat samen aansprekend vertalen in een mooie website en andere online activiteiten. Toen ik het verhaal had gehoord van Johanna, haar aanpak en methode, voelde ik dat dít het moest zijn. Ik was hier aan toe. Na 2 jaar als zelfstandige nu een fundamentele heroriëntatie op wat ik aan het doen was en wil gaan doen.

Individuele aandacht

Omdat ik pas instapte bij de 2de livedag, koste het me even wat moeite om echt ‘aan te haken’.  Door de individuele begeleiding van Johanna kreeg ik snel goed de smaak te pakken. Een mooie combinatie van individuele aandacht, met de groep zaken delen, feedback geven… Steeds in een goede sfeer, prettige ruimte en een heerlijke lunch.

Aanstekelijke energie van Johanna

Het was verbluffend hoe in korte tijd zoveel nieuwe dingen langs komen en ‘eigen’ worden. De modulaire opbouw helpt daar goed bij. Je kan makkelijk terug én vooruit kijken. De energie en positieve insteek van Johanna is aanstekelijk.

Ik vond het ook mooi om anderen uit het team in het programma tegen te komen, zoals Annemieke de ‘story-teller’.

Apetrots op mijn website!

Ik ben een andere ondernemer geworden. Meer focus, duidelijk wat ik wel en misschien vooral niet wil doen. En… apetrots op mijn website. Dat IK ooit zo’n professionele website zou hebben, had ik nooit gedacht.

Zichtbaar door goede LinkedIn berichten

Door het programma van Johanna kreeg ik lef om écht keuzes te maken. Om online actief en zichtbaar worden en mijzelf beter te laten zien op de website, maar ook bijvoorbeeld een goed LinkedIn bericht. In foto’s, in ‘mijn verhaal’ en in teksten.

Ik gun alle ondernemers dit programma…

Dit is een programma waarbij je niet alleen een nieuwe  website in elkaar laat ‘knutselen’. Maar juist om eerst echt goed een aantal fundamentele vragen als ondernemen te stellen én te beantwoorden.

Goed LinkedIn Bericht Maurits Dekker

Het programma heeft dit voor mij opgeleverd: een andere kijk op mijn bedrijf, een geweldige website, meer zelfvertrouwen, prachtige foto’s, meer contacten, een groter netwerk en naar mijn stellige verwachting meer klanten die ‘iets’ van MIJ willen.

Ik geef het programma een 9 en heb het al aanbevolen aan vele collega ondernemers. 

Ik gun het namelijk iedereen om met Johanna te werken!

Nieuwsgierig?

Groeiprogramma voorjaar 2019

Ervaringen van anderen

Groeiprogramma

About

Johanna Oosterbaan

Als online marketing- en communicatieadviseur help ik ambitieuze ondernemers om de online klantbeleving te verbeteren. Zodat zij bezoekers op hun website ontvangen die informatie feilloos kunnen vinden, begrijpen, een connectie willen aangaan en uiteindelijk klant worden.

>