Het belang van een goede eerste indruk op je website

Het belang van een goede eerste indruk op je website

In een paar seconden tijd bepaalt een bezoeker of hij op jouw website blijft of met een simpele klik jouw website weer verlaat.

Als jij erin slaagt om jouw websitebezoekers direct een vertrouwd gevoel te geven én ze te verrassen, trek je hun aandacht en gaan zij de juiste keuzes maken op jouw website.

Echt persoonlijk contact maken met je website en online aanwezigheid is niet zo gemakkelijk, maar je kunt een potentiële klant wel veel waarde geven en hem/haar online al langzaam opwarmen om iets bij jou te kopen of aan te vragen.
Als je websitebezoeker jou leert kennen en uiteindelijk je klant wil worden, kun je hem daadwerkelijk deze aandacht schenken. 
Zodat hij jouw ambassadeur wordt en heel graag bij je terugkomt. Weer een fan erbij!

Wat gaat door het hoofd van je websitebezoeker?

Je potentiële klant stelt zichzelf vier vragen als hij op je website komt: 

1. Welk bedrijf zit achter deze website?
2. Wat is het aanbod van dit bedrijf?
3. Voldoet de website aan mijn verwachtingen?
4. Ziet de pagina er betrouwbaar uit?

Betrouwbaarheid uitstralen doe je niet alleen door een functioneel design, maar ook door de klant aan te spreken op de website. Ook is het belangrijk niet alles tegelijk op je homepage te zetten, dit voorkomt keuzestress.


Tips voor de opbouw van je homepage


  • In je header bovenaan op de homepage bespreek je direct het probleem van de bezoeker.
  • Kies voordat je je homepage opbouwt een primair doel. Welke stap moet er gezet worden door je website bezoekers? Waar wil jij dat mensen op klikken? Je weggever? Je over mij verhaal? Je primaire call to action mag zeker minimaal 3 keer in verschillende vormen op je homepage voorkomen.
  • Zorg ervoor dat er geen afleiding op je homepage is, dus geen uitgaande links naar andere websites en geen afleiding naar social media
  • Op internet worden teksten voornamelijk ‘gescand’. Zorg dus voor een heldere indeling en gebruik kopjes en paragrafen.
  • Zorg dat bezoekers niet weg klikken, maar op je website blijven. Dit doe je door woorden te gebruiken die spannend of ongebruikelijk zijn. Hiermee maak je je websitebezoeker nieuwsgierig.

Ik wens je heel veel succes!

About

Johanna Oosterbaan

Als online marketing- en communicatieadviseur help ik ambitieuze ondernemers om de online klantbeleving te verbeteren. Zodat zij bezoekers op hun website ontvangen die informatie feilloos kunnen vinden, begrijpen, een connectie willen aangaan en uiteindelijk klant worden.

>