Gouden Website
Deel deze blog!

Hoe schrijf je een goede over mij pagina?

Schrijf een goede over mij pagina en trek je websitebezoekers direct over de streep

Wist je dat de kracht van een goede over mij pagina op je website enorm is?


Op de over mij pagina maak je de verbinding met je potentiële klanten. De pagina is één van de meest gelezen pagina's op een website, maar ook één van de moeilijkste om op te zetten. Erg belangrijk dus om hier genoeg aandacht en tijd aan te besteden.


In dit artikel loods ik je stap voor stap door dit proces heen. Ik geef je handvatten en tips voor de tekst en het design van een goede 'over mij pagina'.
Nadat je dit artikel gelezen hebt, weet je wat er nodig is om klanten nieuwsgierig te maken naar je aanbod via je over mij pagina. 

Bouw snel en gemakkelijk je over mij pagina

Deze plug-in helpt je om je over mij pagina zó op te maken, dat jij meer klanten ontvangt via je over mij pagina.

De eerste hobbel is genomen

Heb jij als ondernemer het gevoel dat je alles uit de kast moet halen om klanten uit je website te halen? Bezoekers op je website krijgen, dat is al een sport op zich…

Als bezoekers dan toch op je website zijn aangekomen, doordat ze je website op Google of via social media hebben gevonden, is de eerste hobbel genomen. 

Maar dan... De vervolgstap! Als de bezoekers eenmaal op je website zijn en jouw informatie is relevant voor hen, wil je ook nog graag dat ze wat gaan dóén!

Het liefst kopen, maar daar is het in de meeste gevallen, zeker bij hoog geprijsde producten of diensten, nog te vroeg voor. Eerst leggen bezoekers een hele weg af voordat ze tot kopen overgaan (de customer journey of klantreis).

Eén onderdeel van deze klantreis is dat zij jou als ondernemer graag willen leren kennen.

Goede Over mij pagina - weggeven

De verschillende pagina’s van je website

Je website bestaat uit verschillende pagina’s. Elke pagina heeft een ander doel. 


Op je homepage maak je bijvoorbeeld direct duidelijk wat jij voor je websitebezoekers kunt betekenen. Als je met de homepagina de aandacht trekt, zodat bezoekers meer over jou willen weten, heb je je doel bereikt. Ze gaan doorklikken… naar waar jij ze naar toe wilt hebben of waar ze nieuwsgierig naar zijn. 


Vaak is dat de 'over mij pagina'. Mensen willen weten met wie ze eventueel zaken kunnen gaan doen. Ze zoeken verbinding met jou als bedrijf en persoon.

Bezwaren bij een 'over mij pagina'


Alle klanten met wie ik samenwerk kunnen hun 'over mij pagina' of 'over ons pagina' verbeteren. Hier ligt een grote kans. Anno 2020 zie ik namelijk dat nog veel bedrijven dit niet op de goede manier toepassen. Hier kun je je direct onderscheiden!


Soms hoor ik van klanten dat zij het lastig vinden om iets over zichzelf te vertellen. Zelf had ik een aantal jaren geleden ook wat schroom om een 'over mij' pagina te maken. Maar ik weet wat het mijn bedrijf heeft gebracht.


Als ik aangeef bij mijn klanten dat ik graag hun 'over mij' of 'over ons' pagina samen met hen wil herschrijven, hebben zij vaak de volgende bezwaren:

  • Eigenlijk wil ik dit helemaal niet! Allemaal persoonlijke info over mezelf prijsgeven?
  • Daar zit toch niemand op te wachten? Mijn klanten willen gewoon alleen iets kopen. 
  • Ik heb toch al een over mij pagina? Er staat op wanneer ik ben gestart, welke opleidingen ik heb gedaan en hoeveel medewerkers we hebben. Dat is toch genoeg? 

Gelukkig zien zij na dit gesprek in dat een goede over mij pagina essentieel is om meer klanten aan zich te binden en gaan we altijd aan de slag met deze pagina. Met altijd een boost aan aanvragen als resultaat!

Mijzelf aanprijzen op de 'over mij' pagina?

Ik hoop dat ik je met bovenstaande tekst heb overtuigd dat het schrijven van een goede over mij pagina belangrijk is om meer klanten te ontvangen.


En daar wil ik het met je over hebben. Een goede opbouw en inhoud van je ‘over mij’ pagina is namelijk essentieel. Daar laat je jezelf zien. Maar ja, dit kan best moeilijk zijn voor velen van ons… Hoeveel en wat gaan we over onszelf vertellen?

Goede over mij pagina - Johanna Oosterbaan

Bouw snel en gemakkelijk je over mij pagina

Deze plug-in helpt je om je over mij pagina zó op te maken, dat jij meer klanten ontvangt via je over mij pagina.

Lachen, huilen, brullen...

Vergelijk je website eens met een kledingwinkel in een winkelstraat, waar de vriendelijke verkoopster jou complimenten geeft over het jurkje dat zo goed bij je past. Of een restaurant waar de kok zelf naar je tafel komt brengen wat hij voor je heeft gemaakt en vrolijk vertelt over alle smakelijke ingrediënten.


De persoonlijke aandacht, de emotie die het oproept, die een band smeedt… daar gebeurt het!

Deze emoties kun je ook triggeren op je website. Echt persoonlijk contact kun je nooit helemaal maken met je website, maar je kunt wel iets doen dat in de buurt komt. En één van belangrijkste pagina’s waarop je emotie los kunt maken is dus op je over mij pagina.

Waarom is een goede over mij pagina zo belangrijk? 

De kracht van de ‘over mij’ pagina is enorm. Het is één van de meest bezochte pagina’s van je website. Op deze pagina besluiten bezoekers vaak of ze wel of niet met jou verder willen werken. Pak hier je kans om verbinding (connectie) met je doelgroep te leggen.


Op goede over mij pagina ontstaat verbinding

Afbeelding: Anne Bressers

Bezoekers zoeken achtergrondinformatie over jou en je bedrijf, maar zij zullen niet warm worden van teveel feiten en opsommingen die niet relevant zijn of waar er tien in een dozijn van zijn. Jouw achtergrond, kernwaarden, doelen, maar vooral je verhaal, dat is veel krachtiger. Zodat de bezoekers van jouw website het menselijk aspect van jouw bedrijf kunnen voelen.

Nieuwe klanten, die je expertise nog niet zo goed kennen, maken een keuze maken om meer van jou te weten te komen. Dit doen ze door hun naam achter te laten voor je weggever (zoals een e-book), ze gaan je bellen voor meer informatie of met jou gaan linken op social media. En klanten die jou al vaker langs hebben zien komen, besluiten eerder om naar je salespagina te gaan.

Johanna vertelt over een goede over mij pagina

Een goede over mij pagina gaat niet alleen over jou!

Gebruik je over mij pagina om je bezoekers, misschien al wel twijfelaars, gerust te stellen. Laat ze zien dat jij de juiste partij voor ze bent. Vertel ze wat jou uniek en origineel maakt. Laat je bezoekers begrijpen wat jij beter doet dan al die anderen en wat jij voor hen kunt betekenen.


Het is belangrijk dat jij de huid van je lezers kruipt. Zij willen graag verhalen lezen en directe relevantie voor zichzelf voelen. Het is op dit punt van groot belang dat je niet alleen informatie geeft, maar een bepaalde emotie bij je lezers opwekt. Deze emotie zorgt ervoor dat zij blijven doorlezen en meer van jou of van je dienst of product willen weten.

Goede over mij pagina - Johanna Oosterbaan
Leestijd: nog 3 minuten

Opbouw van een goede over mij pagina volgens het Google model

Voordat we naar de opbouw van de 'over mij' pagina gaan, wil ik je eerst nog wat uitleggen over een model wat al jaren gebruikt wordt bij het beïnvloeden van klanten.

Het AIDA model van Strong (1925), een marketingmodel dat al vele jaren haar waarde bewijst bij het schrijven van een goede verkooptekst of het bouwen van een goede salesfunnel, helpt je om je pagina goed op te bouwen. Zo zorg je ervoor dat je precies de goede informatie geeft op het juiste moment, en mensen dus blijven hangen en door blijven lezen. 

Google heeft vervolgens een nieuw model ontwikkeld dat beter aansluit op de behoeften van online lezers. 

Model Google inzetten op een goede over mij pagina

See-Think-Do-Care model van Google, bron: frankwatching.nl

Opbouw van de 'over mij pagina' in 7 stappen 

Hieronder geef ik je een voorbeeld van een logische opbouw van een goede ‘over mij’ pagina.

1.

Wervelende start


BAHM! Maak DIRECT een wervelende start. Begin niet over jezelf, maar omschrijf de pijnpunten of problemen van je bezoekers. Daarna welke consequenties dat heeft en daarna welke oplossing jij ze kunt bieden. 

2.

Waarden, doelen en missie


Wat zijn je waarden, doelen en missie? Wat maakt jou uniek en origineel? Als ondernemer wil je graag serieus genomen worden. Denk bijvoorbeeld aan de voordelen die jij biedt als klein bedrijf. Dat jij flexibeler, innovatiever en persoonlijker kunt zijn dan een groot bedrijf bijvoorbeeld. Iets waar jouw doelgroep zeker naar op zoek kan zijn. Je hoeft je dus echt niet anders voor te doen. Wees eerlijk, transparant en vooral jezelf.

3.

Testimonials/reviews


Testimonials/ reviews van de klanten met wie je de beste resultaten hebt behaald (met pasfoto). Deze beoordelingen onderschrijven punt 1 en 2 en geven bevestiging aan je lezers dat ze op de goede weg zitten.

4.

Persoonlijk verhaal


Jouw persoonlijke verhaal en de redenen waarom je begon met je bedrijf + professionele (actie) foto van jezelf. Denk daarbij goed na over je uitstraling. Hoe wil jij dat je overkomt op bezoekers?

5.

Feiten en leuke of interessante weetjes


Leuke facts over jouw bedrijf. Liefst feiten die blijven hangen. Hoeveel klanten heb je al geholpen? Is er een interessante tijdlijn die relevant is voor jouw bezoeker? Bedenk iets wat je visueel kunt maken en werk dit uit. Verwerk altijd je behaalde successen. Is je klantenbestand verdubbeld of je e-book 1000 keer gedownload? Gebruik deze feiten als bewijsvoering om je argumenten waarde te geven. Hiermee geef je vertrouwen en bevestiging aan je potentiële klanten dat het echt goed zit als ze met jou gaan werken of iets bij jou gaan kopen.

6.

Je team


Als je een team hebt is dit de plek om iets leuks te vertellen over je medewerkers. Het is goed als je potentiële klanten weten wie ze bijvoorbeeld aan de lijn krijgen. Kies voor een verrassende invalshoek, waardoor websitebezoekers een glimlach op hun gezicht krijgen.   

7.

Knop om de bezoeker de volgende stap te laten zetten.


Samenvatting en Call to Action. wat moet je bezoeker nu doen op jouw website? Bijvoorbeeld je e-book downloaden, een aanvraag doen, contact opnemen?

Design van een goede over mij pagina 

Dit is belangrijk. Naast je woorden is het design erg belangrijk voor een goede klantbeleving en dus conversie. 

Enkele punten waar je op kunt letten:

 

  • geen onnodige afleiding, 
  • grote duidelijke letters die geschikt zijn voor lezen op het web, 
  • witte of heel lichte achtergrond,
  • alinea’s van maximaal 4 regels
  • goede afwisseling van tekst, fotomateriaal en kleur.


En als laatste dus: een grote knop met een onweerstaanbare call to action, zoals deze hieronder 🙂

Tot slot

Wees krachtig, overzichtelijk en kort. Durf ook weg te laten als je twijfelt of iets relevant is.
En besef: je ‘over mij’ pagina is niet statisch. Je kunt altijd veranderen en bijschaven.

Ik ben benieuwd: wat is jouw grootste uitdaging als het gaat om het schrijven van je ‘over mij’ pagina?
In een vrijblijvend gesprek kun je mij al je vragen stellen.

Over Johanna Oosterbaan

Als online marketing- en communicatieadviseur help ik ambitieuze ondernemers om de online klantbeleving te verbeteren. Zodat zij bezoekers op hun website ontvangen die informatie feilloos kunnen vinden, begrijpen, een connectie willen aangaan en uiteindelijk klant worden.

volg mij op:
  • […] moet er gezet worden door je website bezoekers? Waar wil jij dat mensen op klikken? Je weggever? Je over mij verhaal? Je primaire call to action mag zeker minimaal 3 keer in verschillende vormen op je homepage […]

  • >