Je boekhouding als springplank voor groei

Je boekhouding als springplank voor groei

Thessa was deelnemer aan het Gouden Website programma in de winter van 2019.

Zij meldde zich bij me aan met de vraag:

hoe kan ik méér klanten leren hoe zij zelf op een eenvoudige manier kunnen boekhouden, maar ze ook in laten zien hoe zij via hun cijfers kunnen groeien in hun onderneming?

Toen Thessa contact met mij opnam, ondersteunde zij haar klanten al met hun boekhouding. Maar alleen een administratiekantoor? Dat was haar bedrijf zeker niet.

Ze deed toen al veel meer, namelijk groeiende ondernemers helpen om de controle over hun cijfers weer terug te pakken. Deze ondernemers hebben namelijk te maken met een omvangrijkere boekhouding, meer administratie, allerlei regeltjes van de Belastingdienst, grotere risico’s en cashflows en meer financiële plannen.

Hoe kon zij dit via haar website duidelijk maken en de juiste klanten aantrekken? Dat was de vraag waarmee we het programma gestart zijn.


Huis van Financiën – waar je je thuis voelt 

Inmiddels heeft Thessa het Gouden Website programma afgerond. Daarbinnen heeft zij stoere keuzes gemaakt en slimme strategieën bedacht en uitgewerkt. Enkele daarvan lees je hieronder.

1. Ondernemerschap en marketingstrategie

Bij de start van het programma stonden we stil bij de kracht en het onderscheidend vermogen van Thessa, haar ideale klanten, de bezwaren & twijfels van deze klanten én de oplossing. De oplossing die haar klanten daadwerkelijk verder helpt: weer controle en overzicht te krijgen over hun cijfers, waardoor zij in staat zijn hun bedrijf te sturen op basis van hun cijfers.

Tijdens het Gouden Website Programma heeft Thessa een eigen jaarprogramma ontwikkeld.

Dit is een programma dat ondernemers in staat stelt hun bedrijf via hun financiën te leiden. Zodat zij meer  vrijheid voor zichzelf creëren, meer impact op hun omgeving en meer waarde bieden voor hun klanten.

2. Merkstrategie en huisstijl

Samen bedachten we een nieuwe naam voor het bedrijf van Thessa: ‘Huis van Financiën’. Met deze naam positioneert Thessa zich als expert in haar vakgebied.

Wat is er allemaal te vinden in dat huis? In de basis een administratiekantoor. Maar daarmee is het huis nog niet gebouwd. Zonder verbinding met andere kamers, stevige muren en een waterdicht dak, is er nog geen huis. Zeker geen thuis.
De administratie is het fundament. Naast het fundament zijn er nog twee dingen die essentieel zijn aan het bouwen van een huis. Het moet een huis zijn waarin je je als ondernemer thuis voelt en waarin sterkte verbindingen zijn. Zonder goede verbindingen stort een huis in.

Thessa heeft samen met de designer gekozen voor een rustige en sfeervolle huisstijl. Het huis is in het logo verwerkt.

Met je boekhouding groeien in je bedrijf - Huis van Financiën

3. Website en marketing

Ondernemers groeien in het jaarprogramma van Huis van Financiën. De boekhouding is het fundament, maar ook een middel om te groeien. Bij de doelgroep van Thessa zie je een duidelijke latente en een manifeste behoefte. De manifeste behoefte is primair antwoord krijgen op dit soort vragen:

  • Geef ik mijn fietskilometers op bij de belasting?
  • Welke aftrekposten zijn er voor mij als ZZP’er?
  • Krijg ik uitgekeerd bij zwangerschap?

De SEO-strategie van Thessa is gericht op het beantwoorden van deze vragen. In haar artikelen en op social media geeft zij de antwoorden op deze prangende vragen (manifeste behoefte) en vervolgens nodigt zij de lezer in hetzelfde artikel uit om ook op een andere manier na te denken over de vraag. Hiermee spreekt zij de latente (verborgen) behoefte aan van haar potentiele klanten.

Ze laat in deze artikelen zien dat er ook andere wegen zijn om de boekhouding efficiënter in te richten. En dat het mogelijk is te sturen op de cijfers als je de juiste strategie en tools gebruikt. Waardoor een ondernemer meer winst kan maken en het bedrijf van zijn / haar dromen kan bouwen. De oplossing (haar programma) ligt in het leren en toepassen van deze strategieën.

Als haar potentiële klanten via Google of social media op deze artikelen komen, krijgen zij ook de mogelijkheid om het gratis 10 stappenplan van Thessa te downloaden. Dit plan helpt ondernemers bij regie houden over de cijfers en groei in hun onderneming.

Na het downloaden van het stappenplan en bijbehorend template ontvangen ondernemers via een automatische e-mailreeks om de paar dagen een mail met tips voor groei in hun onderneming. In deze mails wordt aandacht besteed aan het programma van Huis van Financiën. Op deze manier is de customer journey voor de klanten van Thessa soepel en simpel ingericht.

Groei via je boekhouding - 

De visie van Thessa


Groei in het ondernemerschap

Wanneer je onderneming groeit, vraagt dat ook om groei van jouw ondernemerschap. Alleen goed zijn in het verkopen van jouw dienst of product is niet meer genoeg. In je groei verlies je gemakkelijk het overzicht en ontstaat er chaos.


Financieel inzicht

Een duidelijke visie en financieel inzicht voorkomt dat je dénkt dat je goed bezig bent, maar dat er minder winst overblijft dan je dacht. Alles is afhankelijk van elkaar. Elke keuze die je maakt in je bedrijf heeft invloed op jouw leven, het leven van je naasten en op de wereld. Met jouw visie en jouw aanbod, kun je de levens van je klanten veranderen. Aan de andere kant kunnen hoge marketingkosten of een mooie auto ervoor zorgen dat jij minder tijd over houdt voor je gezin.


Financiële gezondheid van je bedrijf

Juist daarom is het belangrijk om het geheel te zien en op de juiste momenten in- en uit te zoomen op de financiële gezondheid van je bedrijf. Heb daarom helder voor ogen wat voor jou echt belangrijk is en waar je naartoe wilt.


Je bedrijf sturen met de boekhouding als basis

In het Huis van Financiën leer je, met de boekhouding als basis, hoe jij je cijfers gebruikt om jouw bedrijf te sturen. Zo kun jij werken aan een bloeiend bedrijf waar je trots op bent. Je krijgt alle ondersteuning bij het (financieel) inrichten van jouw bedrijf, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over de Belastingdienst, de toekomst en de tijd die je kwijt bent. 


Samenwerking Gouden Website en Huis van Financiën 

Tijdens het programma heb ik Thessa goed leren kennen. Ze schakelt snel en bedenkt slimme, nieuwe oplossingen voor elke klant. Thessa laat je thuis voelen. Zij straalt het vertrouwen, de intelligentie en de rust uit die wat mij betreft nodig is om financiële informatie te delen. Een aanrader voor elke groeiende ondernemer!

Dit zegt Thessa over onze samenwerking:

"Na ons eerste telefoongesprek wist ik meteen dat ik met Johanna wilde werken. Ik was ervan overtuigd dat zij mij en mijn bedrijf in korte tijd een hele grote stap verder zou brengen. Johanna is superslim en schakelt snel. Ze heeft zich echt verdiept in mijn bedrijf en mijn branche, waardoor ze goed mijn waarde en onderscheidend vermogen kon benoemen. Haar manier van werken past ook erg bij de manier waarop ik zelf wil werken. Door het geheel te overzien, kunnen verschillende elementen samen het mooiste en beste resultaat opleveren. Of het nu gaat om de foto’s voor de website, de teksten of social media. Gezamenlijk heeft het de uitstraling die bij mij past en dat helpt mij om mijn ideale klant aan te trekken en de meeste meerwaarde voor mijn klanten te kunnen leveren."


Thessa Boddenberg

Huis van Financien

About

Johanna Oosterbaan

Als online marketing- en communicatieadviseur help ik ambitieuze ondernemers om de online klantbeleving te verbeteren. Zodat zij bezoekers op hun website ontvangen die informatie feilloos kunnen vinden, begrijpen, een connectie willen aangaan en uiteindelijk klant worden.

>