Meer zelfvertrouwen gekregen in mijn bedrijf

Meer zelfvertrouwen gekregen in mijn bedrijf

Monique van Weeren: 

Ik kijk terug op een heel leuk en intensief traject, waarin ik belangrijke beslissingen heb genomen voor mijn bedrijven. Van tevoren twijfelde ik wel of ik dit op mijn leeftijd nog moest doen. Maar ik wist ook: het is nu of nooit. Ga ik door met hard werken óf echt voor mijn passie? Het maken van deze beslissing vloog me in het begin van het traject wel aan, het was best eng om zekerheden op te geven. Maar ik ben er nu doorheen gegaan en het is heel positief uitgepakt. In je programma was er veel ruimte voor mijn proces en dat vond ik prettig.

Monique deed mee aan mijn trainingsprogramma in het voorjaar van 2019. Zij is 64 jaar en ongelooflijk vrolijk, energiek en getalenteerd. Monique is eigenaar van K9 SAR MantrailingNL en geeft de best mogelijke trainingen voor mensen die met hun hond de politie en familie willen ondersteunen bij een vermissing.

De kracht van Monique is het samenspel tussen speurhond en geleider. Ze leert hondengeleiders te vertrouwen op hun intuïtie, zodat zij op het moment waar het toe doet feilloos aanvoelen welke methodiek zij het beste kunnen inzetten.

Zelfvertrouwen in je bedrijf door het vernieuwen van een website

Monique wordt inmiddels gevraagd voor seminars in de hele wereld en haar workshops zitten de komende maanden helemaal vol. Tijdens het programma heeft ze besloten haar andere bedrijf over te dragen en zich helemaal te richten op dit belangrijke werk.

Onlangs kreeg ik deze mail van haar: “Wat het vernieuwen van een website wel niet teweeg brengt in je leven. Nu ben ik op dit moment totaal niet met de website bezig, maar jeetje wat ben ik aan het werk!”

Ik ben er ongelooflijk trots op dat ze de dappere beslissing heeft genomen om volledig te focussen op het overdragen van al haar kennis en ervaring over Mantrailing aan mensen over de hele wereld.

Meer zelfvertrouwen in je bedrijf - Mantrailing


Bescheidenheid en zelfvertrouwen

Haar bescheidenheid siert haar, maar wat is het mooi dat ze nu online meer mensen kan bereiken waar ze haar kennis en ervaring aan kan overdragen. Zo vond ze het in het begin wat spannend om recensies te vragen, maar wat vond ze het geweldig om zulke goede recensies terug te krijgen voor op de website.

Na het traject ging ik nog een keer naar haar terug om de laatste puntjes op de i te zetten. Op haar prachtige oude boerderij werd ik hartelijk ontvangen door haar en drie van haar honden, “behalve mijn bloedhond, die zit even in de camper”.

We liepen samen een rondje door haar immense tuin, waar ze in het hoge gras sporen had gemaaid om lekker te kunnen wandelen. Een gezellige vuurplaats voor haar gasten maakte het geheel extra idyllisch. Haar huis is volledig ingericht op de honden én ze is nu aan het verbouwen om haar gasten die haar workshops en opleiding volgen te kunnen laten overnachten. Duidelijk is dat haar bedrijf en haar honden een grote passie van haar zijn.

De reactie van Monique op het programma van Gouden Website

Ik vroeg Monique wat zij van het trainingsprogramma vond.

Onderstaand haar reactie.

“Het was nu of nooit. Ik heb de knoop doorgehakt en doe nu wat ik het liefste doe...

- Monique van Weeren

Ik doe nu wat ik het liefste doe en dat geeft me meer zelfvertrouwen...

Ik kijk terug op een heel leuk, intensief traject, waarin ik belangrijke beslissingen heb genomen voor mijn bedrijven. Ik twijfelde van tevoren wel of ik dit op mijn leeftijd nog moest doen. Maar ik wist ook: het is nu of nooit. Ga ik door met hard werken óf echt voor mijn passie?

Eng om zekerheden op te geven

Het maken van deze beslissing vloog me in het begin van het traject wel aan, het was best eng om zekerheden op te geven. Maar ik ben er nu doorheen gegaan en het is heel positief uitgepakt. In je programma was er veel ruimte voor mijn proces en dat vond ik prettig.

Terugkijkend had het voor mijzelf wel beter gewerkt als ik had kunnen ‘overblijven’, bijvoorbeeld twee dagen achter elkaar en dan zes weken later ook twee dagen. Thuis ging ik snel weer door op de orde van de dag. Maar aan de andere kant heb ik ook gemerkt dat het doorwerkt terwijl je bezig bent. Het heeft tijd nodig om uit te kristalliseren.

Proces in gang gezet

De verdiepingsdagen vond ik heel leuk. Het was heel inspirerend om met zo’n diverse groep te werken. Mooi om samen bezig te zijn met ieders proces en de focus op wat een ieder precies wil. Je hebt respect voor de eigenheid van de mensen, in mijn geval bijvoorbeeld dat ik geen hoge prijzen wil vragen, omdat dat in mijn branche niet gebruikelijk is. Dit is in andere programma’s die ik eerder volgde wel anders. Daar voelde je je bijna een loser als je geen hoge prijzen vroeg. Na de verdiepingsdagen zat ik best wel vol en was ik moe, maar het zette echt een proces in gang. De verzorging was fantastisch en vooral ook verrassend.

De website weerspiegelt goed wie ik ben

De website die jullie hebben gemaakt en binnenkort online komt vind ik helder, rustig, duidelijk en overzichtelijk. Het onderhouden van een website is meer voor mij gaan leven. Het bloggen en visueel maken van wat ik doe vind ik erg leuk om te doen. De website weerspiegelt goed wie ik ben, onder andere door het over mij verhaal dat ik samen met Annemieke, de storyteller uit je team, heb gemaakt.

Dit programma zorgt voor meer zelfvertrouwen in je bedrijf

Ik heb absoluut geen spijt dat ik mee heb gedaan. Het heeft me meer zelfvertrouwen gegeven in hetgeen dat ik echt het liefste wil gaan doen. Ik ben 64 en heb veel zin om met mijn nieuwe aanbod en klanten aan de slag te gaan.

Website Monique: www.mantrailingnl.com

About

Johanna Oosterbaan

Als online marketing- en communicatieadviseur help ik ambitieuze ondernemers om de online klantbeleving te verbeteren. Zodat zij bezoekers op hun website ontvangen die informatie feilloos kunnen vinden, begrijpen, een connectie willen aangaan en uiteindelijk klant worden.

>