Moedig handelen binnen werkrelaties

Moedig handelen binnen werkrelaties

Op 17 mei  gaf ik een keynote over de kracht van moed. Het werd een spetterende afsluiting van een congres voor projectmanagers over werkrelaties. 

“Wie vindt ‘moed’ een van de belangrijkste eigenschappen van een professional / ondernemer?”

Johanna Oosterbaan - Gouden Website


Deze vraag stelde ik dinsdag tijdens mijn keynote op het uitstekend georganiseerde congres van CKC Seminars - Kennis met Beleving en Stichting Projectmanagement in de Zorg.
Vrijwel alle handen in de zaal gingen omhoog.
Daarna vertelde ik waarom het onderwerp ‘moed’ mij zo fascineert en ging ik in op het belang van moed in een organisatie of project.
Lang twijfelde ik om mijn eigen persoonlijke verhaal te koppelen aan dit onderwerp. Na aanmoediging van een heel aantal mensen (dank Gian KerstgesRianne ElderhuisAnne Brouwer) heb ik dat toch gedaan. Ik heb er geen spijt van, want ik kreeg er ongelooflijk veel mooie reacties op en het maakt mijn boodschap een stuk krachtiger.
Het was een feest om opnieuw te kunnen spreken over moed en het smaakt zeker naar meer! Meer weten of onderzoeken of ik ook bij jou zou kunnen spreken? Neem gerust contact op! 

Het onderwerp ging over moed als bouwsteen voor harmonische werkrelaties. 

Hieronder in het kort de inhoud van de lezing. 

Moed als bouwsteen voor harmonische werkrelaties 

Goede werkrelaties opbouwen en onderhouden; dat vraagt veel moed van je. Je collega vertellen dat je je gekwetst voelt door zijn of haar handelen of dat je zelf een fout hebt gemaakt waar je spijt van hebt is niet gemakkelijk.

Het vergt moed om eerlijk, weerbaar en zelfverzekerd te zijn, maar het móét. Als je belangrijke kwesties niet uitspreekt of negeert, leidt dit tot verstoringen binnen werkrelaties. Als je dat wel doet, versterkt dat juist de onderlinge band.

Word jij degene die misschien wel onzeker is in een complexe situatie, maar tóch moedig handelt? Door veel te oefenen met moedig handelen ontwikkel je moed. Dit levert je veel op: zelfvertrouwen, respect van je collega’s en een betere werksituatie. Ook word je veerkrachtiger en kun je beter omgaan met tegenslagen in de toekomst.

Leerervaring

Deze lezing inspireert het publiek om in complexe situaties te kiezen voor moed boven gemak, zodat werkrelaties sterker en beter worden. Johanna vertelt haar persoonlijke verhaal; hoe zij van een verlegen meisje in haar jeugd is uitgegroeid tot een auteur, trainer en spreker die haar klanten nu helpt om zichtbaar te zijn en succesvol te ondernemen. Langs verschillende praktijkvoorbeelden laat zij zien hoe zij en haar klanten succesvol hun doelen behaalden doordat zij moed toonden. De lezing geeft het publiek handvatten bij het ontwikkelen en tonen van moed in complexe werksituaties en -relaties.

Moedig handelen - PMZorg_Johanna Oosterbaan

About

Johanna Oosterbaan

Als online marketing- en communicatieadviseur help ik ambitieuze ondernemers om de online klantbeleving te verbeteren. Zodat zij bezoekers op hun website ontvangen die informatie feilloos kunnen vinden, begrijpen, een connectie willen aangaan en uiteindelijk klant worden.

>