Nu ben ik officieel een online persuasion copywriter…

Nu ben ik officieel een online persuasion copywriter…

Heel erg goed worden in Online Persuasion is belangrijk voor mij als website-expert en marketingstrateeg. Daarom volgde ik afgelopen maanden een intensieve training bij Maud Ebbekink ? ? en mag ik mij nu officieel Online Persuasion Copywriter noemen!

Wat is een online persuasion copywriter?

Een online persuasion copywriter is een schrijver die de juiste overtuigingstechnieken beheerst om potentiële klanten op een website iets te laten aanvragen, te laten kopen of contact op te nemen.

Online Copywriter training: 'Schrijven voor meer conversie'

In het steengoede trainingsprogramma van Maud ‘Schrijven voor meer conversie’ leerde ik teksten schrijven die ideale, potentiële klanten wakker schudt, nieuwsgierig maakt en ze een gefundeerde beslissing laat nemen. Om bijvoorbeeld met jou, jouw bedrijf of organisatie contact op te nemen of tot aankoop over te gaan.

Hoe maakt online copywriting je website beter?

Met copywriting kun je duidelijk laten zien wat er in je doelgroep omgaat en wat zijn pijnpunten zijn. Ik ben nu toegerust om teksten te schrijven die een heel eigen kleur hebben. Teksten die naadloos passen bij datgene waar een doelgroep bewust en onbewust naar op zoek is. Een website met prachtig design en goed doordachte structuur is mooi, maar wordt nog 10 x beter door excellente copywriting!

Eye openers training copywriting

Zomaar wat tips en eye openers uit de training waar ik veel aan heb gehad:

  1. Dat je van een slechte tekst geen verkoopknaller kan maken met een online persuasion techniek. Maar dat je van een goede basistekst wel een extreem overtuigende versie maken dankzij online persuasion.
  2. Dat er vier verschillende lezersprofielen zijn en dat je daar in je teksten en in de opbouw van je websitepagina’s rekening mee moet houden (en uiteraard weet ik nu ook hoe ik dat moet doen)
  3. Dat het niet handig is om iemand als docent te introduceren als je op de landingspagina nog met geen woord gerept hebt over de training
  4. Dat mensen hele verschillende interpretaties hebben van een bepaald woord. Dat je je dus echt bij elk woord moet afvragen of de doelgroep dit snapt of afhaakt. Ik kreeg bijvoorbeeld het advies om ‘hometraining van je gezicht’ toch echt wat concreter te maken
  5. Hoe je een tekst zó kunt schrijven dat je niets liever wil dan tegen een koe aan te kruipen en alles om je heen te vergeten.
  6. Dat proeven van het boerenleven de associatie kan oproepen dat je mest in je mond hebt, en hoe je dat anders kunt verwoorden.
  7. Hoe beter iemand zich kan voorstellen hoe iets verloopt, des te beter hij kan bepalen of dit iets voor hem is.
  8. Dat het woord trammelant een wat negatieve lading kan hebben, waardoor mensen afhaken. Het lijkt dan of ze bijna met elkaar op de vuist gaan.
  9. Vertaal je teksten naar daadwerkelijke gedachtes die je doelgroep heeft. Als je een tekst tussen quotes zet en cursief, is het duidelijker dat het om een gedachte gaat.
  10. Dat het heel goed is als je de techniek "Disrupt then reframe" gebruikt in je tekst, maar dat je dat daarna wel goed moet uitleggen omdat je de lezer anders in totale verwarring achterlaat.

Toepassen van copywriting op mijn eigen website

Tijdens het traject kon ik de geleerde technieken direct toepassen op mijn eigen website en die van mijn klanten. Ik was al meer dan tevreden over het aantal aanvragen voor een gouden website, maar dit is nog meer geworden.

Lees bijvoorbeeld op deze pagina hoe mijn klanten dit voor hun eigen bedrijf hebben ervaren.

Kortom, de training van Maud is een aanrader voor iedereen die via copywriting meer klanten wil aantrekken via zijn of haar website. Dit liever uitbesteden en/of wil je een hele nieuwe website die wél succesvol is?

Kijk dan eens of een nieuwe website of mijn programma wat voor je is. 

Johanna-Oosterbaan-certificaat-online-persuasion-copywriter

About

Johanna Oosterbaan

Als online marketing- en communicatieadviseur help ik ambitieuze ondernemers om de online klantbeleving te verbeteren. Zodat zij bezoekers op hun website ontvangen die informatie feilloos kunnen vinden, begrijpen, een connectie willen aangaan en uiteindelijk klant worden.

>