Hield jij rekening met deze punten toen je je website bouwde?

Hield jij rekening met deze punten toen je je website bouwde?

Hoe je je website in een paar stappen enorm verbetert 

Dit artikel is voor alle ondernemers die zich zorgen maken over de online resultaten en/of de ondernemers die meer klanten uit hun website willen halen.

Is jouw / jullie bedrijfswebsite gemaakt door een technische bouwer of creatieve designer? Of door een groot professioneel bedrijf met diverse disciplines? En leverde dat een prachtige website op?


Misschien herken je dit dan stiekem wel. Je stak veel tijd, energie en geld in de nieuwe website en bij de lancering was je er heel trots op. Maar nu de nieuwe website een tijdje online staat, blijkt dat de verkopen en aanvragen toch wel erg tegenvallen. De forse investering lijkt niet op te leveren wat jullie ervan verwachtten.

Essentiële punten op een website

Dit is het punt. Een website met een strak design doet niet altijd wat het moet doen. Veel bedrijven missen een aantal essentiële punten op hun website, waardoor bezoekers niet overtuigd worden om een connectie te maken of iets te kopen. 


Wat bedrijven vertellen op hun website is vaak informerend, maar helaas niet uniek of persoonlijk en zeker niet overtuigend.


Met welke punten op je website hield jij rekening? 

Denk na over deze vragen voordat je een webbouwer in de arm neemt.

  • Welke klanten wil je aanspreken? Hoe maak je écht verbinding met ze, zonder dat je het gevoel hebt dat je verkopering bent?
  • Met welke woorden onderscheid je je van je concurrent? (Bedenk dat woorden als uniek, uitstekend, persoonlijke benadering of prachtig niet zoveel zeggen).
  • Wat is de titel op je homepage? En hoe zorgt deze titel ervoor dat bezoekers direct nieuwsgierig worden en doorlezen in plaats weg te klikken?
  • Hoe zorg je ervoor dat bezoekers steeds weer terugkomen op je website, zonder dat je dure advertenties hoeft te maken? 
  • Wat zijn de bezwaren van je klanten en hoe kun je ze zo weerleggen op je website dat ze deze gaan omzetten naar de beslissing om bij jou te kopen of aan te vragen?
  • Hoe richt je je aanvraag- of bestelformulier zo in, dat het bezoekers geruststelt en ze op de knop verzenden drukken;
  • Wil je het talent, de authenticiteit, oorspronkelijkheid, vernieuwing & creatie van je bedrijf naar voren laten komen? Hoe doe je dat zonder dat je jezelf op je borst hoeft te kloppen?

Houd rekening met deze punten bij het (laten) bouwen van je website

Aandacht besteden aan bovenstaande punten kan de doorbraak voor je bedrijf betekenen. Ik kijk graag met je mee. We kunnen bijvoorbeeld een dag bij je langskomen. Aan de hand van de 10 bouwstenen uit de Gouden Website Methode lichten we tijdens deze dag jullie website door. Alle verbeterpunten verwerkt het team Gouden Website voor jullie in een praktische blauwdruk. Daar kan jullie websitebouwer zeker mee uit de voeten. 


Wil je graag direct aan de slag met je website? Neem dan contact met me op.

About

Johanna Oosterbaan

Als online marketing- en communicatieadviseur help ik ambitieuze ondernemers om de online klantbeleving te verbeteren. Zodat zij bezoekers op hun website ontvangen die informatie feilloos kunnen vinden, begrijpen, een connectie willen aangaan en uiteindelijk klant worden.

>