Veel lichtpuntjes en de blik naar voren!

Veel lichtpuntjes en de blik naar voren!

En waarom deze nieuwjaarswens iets later is dan eigenlijk 'hoort', maar er wel is!

Dat vertel ik later. Eerst even mijn wens voor jou en een korte terugblik op 2020.

Het was een bizar jaar, maar we bleven de slingers ophangen!

Voor iedereen had 2020 een andere persoonlijke, maar ook professionele impact. Het jaar heeft ons laten zien dat we ons kunnen aanpassen aan onvoorziene omstandigheden.

Aan alle ondernemers die het moeilijk hadden afgelopen jaar: kijk niet terug, maar vooruit! Ik wens je een fantastisch jaar toe, vol liefde, geluk en licht. Vier het leven en hang zelf de slingers op!

De plannen van 2020...

In 2020 startte ik vol plannen. In het begin van het jaar was ik nog druk met de afsluiting van de groep die mijn programma in de winter had gevolgd.

Ik gaf een aantal lezingen. Een team van fantastische ondernemers hielp mij bij het uitbreiden van Gouden Website. Er stond een groot openingsfeest op de planning van een nieuw te openen museum, waar ik projectleider van ben. 

Mijn groepsprogramma’s zouden weer starten in april. De boekingen voor onze camping stroomden binnen.

Afsluiting programma 2020

Toen stond alles even stil...

Maar toen stond in maart alles even stil. Het thuisonderwijs van onze kinderen + de extra begeleiding voor onze oudste zoon, voor wie het speciaal onderwijs opeens wegviel, waren voor mij niet meer te combineren met volop ondernemen.

De maanden daarna gingen mijn aandacht uit naar het gezin en het gekkenhuis dat ontstond rond alle annuleringen en boekingen van onze camping. In dit artikel vertel ik meer over die periode.

In juni, toen de scholen weer open gingen, ging ik met hernieuwde energie aan de slag.

En wat werd het een mooi 2e half jaar.

Ik ben voor veel dingen dankbaar, maar vooral ook voor:  

 • De hulp die ik van veel lieve ondernemers kreeg aangeboden tijdens de eerste schoolsluiting
 • Het boek 'Verpleegkundig Leiderschap’, dat mijn lieve oud-collega en vriendin Anne en ik eindelijk hebben afgeschreven en uitgebracht
 • De bestellingen voor het boek, die boven verwachting hard gaan
 • De hernieuwde contacten met mensen uit mijn netwerk en de mooie ontmoetingen en opdrachten naar aanleiding van het boek
 • Mijn man, kinderen en hond, die ik altijd kan knuffelen, met wie ik het gezellig maak bij de houtkachel en lekker kan wandelen in de mooie Achterhoek
 • De lieve familie, vrienden en ondernemers om mij heen die ik toch nog kon ontmoeten, ondanks alle beperkingen
 • Het feit dat ik een campingeigenaar in de buurt heb geholpen aan een volle camping omdat ik alle gasten die niet bij ons konden staan naar zijn camping doorstuurde
 • De veerkracht, innovatie en flexibiliteit die ik zag bij de ondernemers met wie ik samenwerkte
 • De lezingen over campingmarketing die ik vóór coronatijd gaf en die zoveel in gang hebben gezet, in de eerste plaats bij mijzelf
 • De webinars die ik samen met Kelly (campingeigenaar en marketeer in Frankrijk) in crisistijd gaf aan campingeigenaren en het feit dit heeft geleid tot veel mooie online ontmoetingen tot aan de Franse ambassade aan toe én een volledig programma voor campingeigenaren
 • De LEADER subsidie die voor ons klompenmakersmuseum is toegekend
 • Voor de 21 websites die ik heb opgeleverd in het 2e half jaar;
 • Dit artikel op mijn website, dat zo vaak wordt gelezen dat het heeft geleid tot een aantal bijzonder grote opdrachten, waaronder opdrachten voor het AD.nl en Tijdschrift.nl;
 • De samenwerking met Francien; zij heeft me onder andere veel geleerd over de wondere wereld van sociale antropologie en heeft mijn eigen archetype leren ontdekken;
 • Alle wijze lessen die ik heb geleerd van 2020, waaronder beter loslaten als ik ergens geen invloed op heb;
 • De energie die ik nu heb om er van 2021 een prachtig jaar te maken!

Zo start je 2020 met een planning en zo loopt het gehele jaar vol uitdagingen...

En dat is ook de reden waarom ik nu wat later ben dan anderen met mijn nieuwjaarwens. Opnieuw zijn de scholen dicht en moet ik een rem zetten op mijn werkzaamheden. Maar gelukkig hoef ik de rem niet zo hard in te trappen en ga ik geleidelijk maar stabiel door. Ik stel mijn prioriteiten, laat los wat er niet kan en kijk vooruit wat er wel kan.  

Dit is toch een jaar wat ik in meerdere opzichten gelukkig goed kan afsluiten. Ik hoop op een jaar dat nieuwe kansen biedt en waarin corona hopelijk minder aanwezig zal zijn in ons dagelijkse leven en werken. Ik gun iedereen in 2021 de vrijheid om het leven voluit te leven. Ik wens een ieder vele lichtpuntjes en de blik naar voren!

En nu de blik vooruit!

Wat  kan voor jou betekenen in 2021?

Natuurlijk kan ik je ons boek van harte aanbevelen. Want ook voor mensen die niet in de zorg werken is het interessant. Lees hieronder de recensie van Anita Laumann maar eens.

Wil je in korte tijd veel resultaat behalen met een adviesgesprek? Je kunt nu een 2 uur durend gesprek met mij boeken waarbij ik je website review en waarin je mij al je vragen kunt stellen.

Of neem een kijkje bij mijn vernieuwde programma, voor meer succes in je bedrijf door een nieuwe website. 

Dank jullie wel voor het uitlezen van dit artikel, je support, betrokkenheid en samenwerking!

Met veel interesse heb ik het boek Verpleegkundig leiderschap Werkt! gelezen. Wat een deskundig en belangrijk boek! Ik weet niets van verpleegkunde, wel veel van psychologie, coaching en therapie.

Wat een kunst om van een toch moeilijke materie, "zet je eigen veranderkracht in als instrument", zo’n toegankelijk, pragmatisch en inspirerend boek te schrijven. Een aanrader voor iedere verpleegkundige en iedereen die in de zorg werkt.

 De inhoud van dit boek is een must-read voor iedereen die geïnteresseerd is in zelfontwikkeling. Wil jij jezelf ontwikkelen als persoon en als professional dan zul je met dit boek flinke stappen kunnen maken naar meer persoonlijk welbevinden en een doorontwikkeling in je werk. Je zult veel wijsheid vertaald naar praktische oefeningen, tips en tools lezen. Uitnodigend om direct mee aan de slag te gaan.

Dit boek is een krachtig instrument om het verschil te maken. Misschien nu wel belangrijker dan ooit!  

Anita Laumann 

About

Johanna Oosterbaan

Als online marketing- en communicatieadviseur help ik ambitieuze ondernemers om de online klantbeleving te verbeteren. Zodat zij bezoekers op hun website ontvangen die informatie feilloos kunnen vinden, begrijpen, een connectie willen aangaan en uiteindelijk klant worden.

>