Zo schrijf je de allerbeste titel voor je blog

Zo schrijf je de allerbeste titel voor je blog

Hoeveel tijd stop jij in het schrijven van een titel voor je blog?

Waarschijnlijk stop jij net als ik veel tijd en moeite in het schrijven van een goed blog of grondig artikel. En wil jij graag dat je blog veelvuldig door je doelgroep gelezen wordt. Dus deel jij je blog op social media, daar waar je doelgroep zich bevindt.

Hoe vaak heb jij je nieuwe artikel gedeeld op social media, wachtend op de eerste likes en reacties? Elke keer check je even op je telefoon of je al een like of reactie hebt. Je tuurt naar je Google statistieken en hoopt dat je post op social media zorgt voor veel meer verkeer.

Uren later voel je je gefrustreerd. Er is geen enkele reactie of like op je bericht gekomen. Heb je daar nu zo op zitten zweten? Zou er wel iemand op je content zitten te wachten?

Waarschijnlijk ligt het niet aan je goede blog, maar heeft het met iets anders te maken.

Je titel van je blog overtuigt je publiek niet om verder te lezen…

De titel: het allerbelangrijkste van je blog

Goede titels wekken nieuwsgierigheid op.
Goede titels krijgen aandacht.
Goede titels krijgen kliks.

Jouw titels bepalen het succes óf de ondergang van jouw content. Als je een goede titel hebt geschreven heb je de belangrijkste factor voor een succesvol verhaal te pakken. 

De kern van een succesvolle titel

Het doel van een bedrijf is niet: ‘Hoe kan ik mijn product verkopen’, maar vragen: ‘hoe kan ik andere mensen helpen? Hoe kan ik bewijzen dat mijn dienst werkt? Hoe kan ik zo goed mogelijk resultaten voor anderen behalen’? Wat deze titels nou zo krachtig maakt is dat je gelijk de gewenste klanten aantrekt, want alleen de mensen met een echte PIJN zullen hierop gelijk aanhaken. In plaats van een algemene headline titel die niemand eigenlijk kan boeien. Want dat is weer heel slecht voor je conversie.

Vraag je je dus bij elke titel af: 

Wat is het resultaat wat je voor je klanten wilt behalen? Wat is het voertuig of welk proces ga jij je doelgroep doorheen loodsen tot het resultaat is behaald?

Hoe optimaliseer je je titel?

Het is niet zo gemakkelijk om een goede titel te schrijven. Een titel is in elke situatie en voor elke doelgroep weer anders. Maar maak je geen zorgen, ook jij kunt het leren. Je kunt het succes van een titel bepalen door te testen en statistieken er op los te laten. De titel waar het meest op wordt geklikt, is de winnaar!

Op deze manier je titel optimaliseren is betrouwbaarder dan lukraak vragen aan je doelgroep of op je onderbuikgevoel vertrouwen. Het is echt de enige betrouwbare manier om erachter te komen waar jouw doelgroep warm voor loopt. Alle grote websites en nieuwssites doen dit, waardoor hun conversie stijgt.

Thrive Suite - Wat zijn A / B testen? Goede software om betrouwbare testen te doen.

A/B testen om je titel te optimaliseren

Zelf test ik ook titels.  Als je een A/B test uitvoert, test je welke titel het beste aanslaat bij jouw doelgroep.  

A/B testen is een kwantitatieve onderzoeksmethode voor het vergelijken van twee varianten en te ontdekken welke de beste is. Bij een A/B test wordt een testgroep in tweeën gedeeld. Het eerste deel krijgt het origineel (versie A) te zien en het tweede deel de variant (versie B). Gevorderden kunnen zelfs nog meerdere variabelen laten zien. Door te vergelijken welke versie het beste presenteert ten opzichte van bijvoorbeeld het aantal kliks op het artikel wordt vastgesteld welke versie het beste is.

Graag deel ik met jou de werkwijze en resultaten van een A/B test die ik onlangs heb uitgevoerd. Check de resultaten in dit artikel!

Deze tool om je titels te optimaliseren gebruik ik...

Ik gebruik naar volle tevredenheid Thrive Headline Optimizer om de titels van mijn blog te optimaliseren. Het is heel simpel. Ik vind het de meest effectieve, statistisch betrouwbare WordPress Plug-in. Met deze tool kun je je titels testen, net zoals de meest succesvolle websites doen, op je eigen website!

Thrive Headline Optimizer zoekt voor mij uit welke titel de meeste betrokkenheid krijgt. En dit betekent veel. Want als bezoekers op je website komen en je blog lezen, kun jij je expertstatus vergroten en je meer verbinden met je doelgroep.

Titels optimaliseren met Headline Optimizer

Het klikken op een goede titel betekent dat je klanten de eerste stap zetten om verbinding met jou te maken. Ze maken een beweging in de funnel of klantreis die jij voor ze hebt uitgestippeld.

Want als zij jouw artikel lezen, komen ze:

  • terug op je website om een ander artikel te lezen;
  • schrijven ze zich in voor je e-maillijst;
  • worden zij uiteindelijk een betalende klant.

Stel je eens voor wat dat betekent voor je bedrijf. Stel je voor dat je hetzelfde doet als ik schreef in het begin van het artikel. Je schrijft een blog, en ziet in Google Analytics direct dat je meer bezoekers hebt, minder bezoekers die direct wegklikken en een grotere toename van je e-maillijst, als je die hebt.

Daarom is het zo belangrijk om elke keer goede content te schrijven mét een goede titel daarbij.

Als je continue de beste titel pakt, ontvang je altijd meer kliks en meer lezers die betrokken zijn bij jouw blog. Dit geeft jou een voorsprong in de markt.

Vind je dit interessant? Kijk hier voor alle opties van Thrive Headline Optimizer.

About

Johanna Oosterbaan

Als online marketing- en communicatieadviseur help ik ambitieuze ondernemers om de online klantbeleving te verbeteren. Zodat zij bezoekers op hun website ontvangen die informatie feilloos kunnen vinden, begrijpen, een connectie willen aangaan en uiteindelijk klant worden.

>